Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018-06-21T13:16:20+00:00

Γιώτα Νέγκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να τραγουδά αμέσως μετά το Λύκειο. Το 1992 δημιουργεί με μερικούς φίλους το «Έμμετρο» στο Μοσχάτο, μία μικρή μουσική σκηνή στην οποία δραστηριοποιείται η ίδια καλλιτεχνικά έως το 1996. Στα χρόνια που ακολούθησαν συνεργάστηκε με πολλά και σπουδαία ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πλήθος μουσικοθεατρικών παραστάσεων.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/GNDatabase
facebook: Giota Negka Database

Παντελής Κυραμαργιός

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1983 στην Αθήνα. Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Μέλισσες» απ’ όπου αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2017. Το 2014 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις «Έναστρον», το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Το παραμύθι της λήθης». Στο τέλος του ίδιου έτους ίδρυσε την Καλλιτεχνική Κολεκτίβα «Πλέγμα». Η κολεκτίβα κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Ως την άκρης της κλωστής» το 2016 σε κείμενα, μουσική και στίχους του Παντελή. Στην ερμηνεία των τραγουδιών συμμετείχαν η Γλυκερία, Ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Σοφία Κουρτίδου.
facebook: Παντελής Κυραμαργιός – Pantelis Kyramargios

Rebetien

Σχηματίστηκαν το 2012 και παρουσιάζουν ρεπερτόριο από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, το σμυρναίικο και το ρεμπέτικο τραγούδι, καθώς και νέες δικές τους συνθέσεις και πειραματισμούς, εξελίσσοντας διαρκώς τον δικό τους ήχο.
Χαρακτηριστικό στοιχείο του συγκροτήματος είναι η ιδιαίτερη έμφαση στον φυσικό και στον ακουστικό ήχο των οργάνων, που συνδέεται με τη νοσταλγική εποχή του γραμμοφώνου, παραπέμποντας και θυμίζοντας τις σμυρναίικες ορχήστρες και τα μουσικά ακούσματα της εποχής του μεσοπολέμου, μέσα από μια σύγχρονη ενορχηστρωτική προσέγγιση.
Έχουν εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και Φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς μουσικούς του χώρου, όπως τον Haig Yazdjian, Σόλων Λέκκα, Σκούτα-Μηταράκη, κ.ά.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους μουσικούς:
Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν, τραγούδι),
Φώτης Βεργόπουλος (μπουζούκι, τραγούδι),
Κωστής Κωστάκης (κιθάρα, τραγούδι),
Γιάννης Ζαρίας (βιολί, μπαγλαμάς).

facebook: Rebetien / Ρεμπετιέν
website: https://www.rebetien-music.com
e-mail: rebetienmusic@yahoo.gr

Rationalistas – Ορθολογιστές

Οι Rationalistas, και παλαιότερα Ορθολογιστές, είμαστε ένα Hip Hop σχήμα της δυτικής Αττικής. Υπάρχουμε από το 2004 με την αρχική τότε σύνθεσή μας Loop – Bayman στη μουσική παραγωγή και SXO – TNT – Ζωγράφος στο Rap. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν, αποχώρησαν ο Ζωγράφος και έπειτα ο Loop, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, με αποτέλεσμα η τωρινή σύνθεση να αποτελείται από τους Bayman, SXO, TNT και με τη δημιουργία του τελευταίου μας δίσκου (Vanguard) να μας συνοδεύει ο DJ Gzas.

Πριν περίπου 10 χρόνια, τον Σεπτέμβρη του 2007, κυκλοφορήσαμε με την αρχική μας σύνθεση την πρώτη μας επίσημη και ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο “Απ’ το Δρόμο” στον οποίο συμμετείχαν ο Romson-Παραβάτης και ο Sparky-T.

Παρ’ όλο που μέχρι τότε είχαμε κάνει πολλές live εμφανίσεις, ένα κομμάτι κόσμου που μας άκουγε δεν είχε πρόσβαση στο υλικό μας. Ο δίσκος αυτός αποτελεί το σημείο μηδέν για την πορεία μας, το σημείο αναφοράς μας στην ελληνική Hip Hop σκηνή.

Τον Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφορούμε τον δεύτερό μας δίσκο με τίτλο “Μια νύχτα μετά την τελευταία μέρα” με συμμετοχές τον Rakaa από τους Dilated Peoples, τη Venus, τον Άγνωστο Χειμώνα, τον Sparky-T και τον DJ Denjah-D. Ο δίσκος αυτός αποτέλεσε για εμάς μια προσπάθεια να εκφράσουμε τον κόσμο γύρω μας, τους «όμοιούς» μας. Να δώσουμε φωνή σε αυτούς με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια καθημερινότητα και τραβάμε τα ίδια ζόρια. Αποτελεί ουσιαστικά την πλέον ώριμη μέχρι τότε δουλειά μας, η δουλειά που διαμόρφωσε τη μουσική και στιχουργική μας ταυτότητά.

Και έτσι ερχόμαστε στον Δεκέμβριο του 2016 που κυκλοφορούμε την τελευταία ολοκληρωμένη μας δουλειά με τίτλο Vanguard. Μετά από 5 χρόνια απουσίας, ο δίσκος αυτός έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι Rationalistas παραμένουμε στην “πρώτη γραμμή” και πλέον με ένα νέο μέλος, τον DJ Gzas. Ο δίσκος αυτό είχε συνεργασίες με κάποιους πολύ καλούς φίλους και καλλιτέχνες που εκτιμάμε. Συμμετείχαν οι Santa Barbarians, ο Ghetto Rock, ο Ογδόντα4, οι Zoro & Buzz και ο Sparky-T. Ο ήχος μας εμφανώς αλλαγμένος και ο στίχος μας αρκετά πιο στοχευμένος.

Αυτά τα 5 χρόνια “απουσίας”, πέρασαν από πάνω μας καταστάσεις και γεγονότα που μας έβαλαν κυριολεκτικά προ των ευθυνών μας και μας ανάγκασαν ουσιαστικά να διαλέξουμε πλευρά, να αποφασίσουμε με ποιους είμαστε πλάι-πλάι και ποιους έχουμε απέναντί μας. Φυσικά όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε καλλιτεχνικό. Ως γκρουπ βιώσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια, από κάποια επηρεαστήκαμε, από άλλα σημαδευτήκαμε.

Τον Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφορήσαμε ένα single με τίτλο “Σπασμένη Λεπίδα”. Είναι η πρώτη δουλειά από μια σειρά από singles τα οποία θα κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2018 και φυσικά προπομπός της τέταρτης ολοκληρωμένης δουλειάς μας την οποία και έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCs7FB0WTt__UdWfZplo6jEg
facebook: Rationalistas – Ορθολογιστές

Intelliga

Είναι rock μπάντα από την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από 5 μέλη. Το ρεπερτόριο έχει κυρίως διασκευές κλασικού rock hard rock. Παρόλα αυτά η μπάντα παίζει και instrumental κομμάτια και metal. Έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις σε μαγαζιά τόσο στην Πετρούπολη (την περιοχή από όπου ξεκίνησε η μπάντα) όσο και Περιστέρι και άλλες συνοικίες. Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και σε συγκεντρώσεις φιλανθρωπικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων.

facebook: Intelliga