Σάββατο 23 Ιουνίου 2018-06-21T13:28:55+00:00

ΒΑiLdSA

Είναι μπάντα από τη Θεσσαλονίκη, ιδρύθηκε το 2007 και παίζει gypsy punk, reggae, ska, μαζί με Balkan στοιχεία. Αποτελείται από φωνή, κιθάρα, μπάσο, ντραμς, καθώς και τρομπέτες και ακορντεόν. Μέχρι στιγμής έχει κάνει περιοδείες σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρια και Τουρκία! Το 2011 η μπάντα ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο «United States of Balkans» στη Θεσσαλονίκη. Το άλμπουμ, παραγωγή της ίδιας της μπάντας, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βοήθησε στο να χτιστεί κοινό παγκοσμίως, αν και η πραγματική φλόγα των BAiLdSA φαίνεται επί σκηνής. Το 2014 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος «zVaRnA», ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το e-single “Balkan Express (Ride the train)” και ένα χρόνο αργότερα το e-single «ne znam». Με αυτές τις κυκλοφορίες ξεκίνησαν να αποκαλύπτουν σταδιακά τον τρίτο τους δίσκο. Οι BAiLdSA, από την αρχή της πορείας τους, μέσα από τα τραγούδια τους και την στάση τους τάχθηκαν ενεργά στον αγώνα της κοινωνικής αλλαγής ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Με εκφραστικό όχημα το ίδιο το συγκρότημα μεταφέρεται από τόπο σε τόπο το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ενότητας.
Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/Baildsa
facebook: https://www.facebook.com/Baildsa/

Βαγγέλης Κορακάκης

Γεννήθηκε το 1961 στην Καισαριανή. Η πρώτη του επαφή με το μπουζούκι ήρθε σε ηλικία 9 χρονών, όπου απέναντι από το πατρικό του υπήρχε ένας ξυλουργός που έφτιαχνε και μουσικά όργανα. Το πρώτο του μπουζούκι, τρίχορδο, το απέκτησε σε ηλικία 11 χρονών, στο οποίο πέρασε ο ίδιος χορδές. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση αυτοδίδακτου καλλιτέχνη, αφού αφιέρωνε και αφιερώνει πολλές ώρες παίζοντας μπουζούκι. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά για το Βαγγέλη Κορακάκη έρχεται το 1985, ενώ Το 1988 εκδίδει, μετά από πρόταση του παραγωγού της LYRA, Άγγελου Σφακιανάκη, τον πρώτο του ουσιαστικά προσωπικό δίσκο με τίτλο, Οι Άρχοντες. Τα τραγούδια αυτού του δίσκου όπως αναφέρει ο Κορακάκης, γράτηκαν στην πλειοψηφία τους στο «πακέτο του τσιγάρου» και παιζόντουσαν, πριν την κυκλοφορία τους, στις λαϊκές ταβέρνες της Καισαριανής. Το 1995 κυκλοφόρησε το δίσκο Πικρό Φιλί από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA, με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και το 1996 βγήκε ο δίσκος Εκεί που σβήνει ο άνεμος. Το 1998 συνέθεσε τα 7 από τα 15 τραγούδια στο δίσκο του Δημήτρη Μητροπάνου Του έρωτα της φυγής, ενώ στις αρχές του 2002, κυκλοφόρησε από την εταιρεία ΔΙΚΤΥΟ, ένας βιωματικός και αντιεμπορικός, όπως τον χαρακτηρίζει, δίσκος, με το όνομα Κρύπτη. Τον Σεπτέμβριο του 2002 κυκλοφόρησε από τη LYRA, το cd-single Μικρός Απρίλης με τέσσερα τραγούδια του, για τη Μαρία Ρουσσέα και το 2004 υπέγραψε τη μουσική και τους στίχους στα τραγούδια του δίσκου Απ’ την αγάπη γυρίζω μόνος με ερμηνευτή το Γεράσιμο Ανδρεάτο. Τον Δεκέμβριο του 2004 συνηργάσθη με τη Γιώτα Νέγκα στην οποία έδωσε 10 τραγούδια, τα οποία περιλαμβάνονται στο δίσκο Το Βέλος. Ένα χρόνο μετά, το Δεκέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε ο δίσκος με τίτλο Γλυκοχαράματα, στον οποίο ο Γιάννης Ντουνιάς, έπειτα από 15 χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, ερμηνεύει συνθέσεις του Βαγγέλη Κορακάκη. To 2007, η δισκογραφική του επιστροφή γίνεται με το cd «O Βαγγέλης Κορακάκης στη Μαγιοπούλα». Στη δουλειά αυτή περιλαμβάνονται 21 τραγούδια, εκ των οποίων τα 4 είναι καινούργια, και τα υπόλοιπα επιλογή από παλαιότερες δουλειές, με νέα ηχογράφηση και διαφορετική ενορχήστρωση, αλλά πάντοτε με την ιδιαίτερη σφραγίδα του Βαγγέλη Κορακάκη και των συνεργατών του.
facebook: https://www.facebok.com/Βαγγέλης-Κορακάκης-Vaggelis-Korakakis-1204009366314236/

Magic De Spell

Oι Magic De Spell έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 1980, ως αγγλόφωνη μπάντα. Το 1981 κυκλοφόρησαν το EP «Nighmare» στην ανεξάρτητηεταιρεία “Happening” (θεωρείται η πρώτη punk ηχογράφηση στη χώρα μας).
Ακολούθησε η συλλογή ελληνικών συγκροτημάτων “Happening ΄82” που συμμετείχαν με δύο τραγούδια (“End Of Nirvana” και “City Is Burning”).
Στην συνέχεια, οδήγησαν τον ήχο τους σε πιο darkwave μονοπάτια και κυκλοφόρησαν τρία άλμπουμ (“A Body In A Snare” 1983 , “Kiss The Mirror” 1984 και “Cpt Blind” 1985). Το 1991 κυκλοφορεί το διπλό album “A Story (The Best And The Rest)” που αποτελεί και το κλείσιμο της αγγλόφωνης περιόδου τους, ενώ το 1992 συμμετέχουν στο album – συλλογή “ΡΟΔΟΝ Live”.
Η ελληνόφωνη περίοδος του γκρουπ άρχισε το 1993 με το άλμπουμ “Διακοπές στο Sarajevo», σε παραγωγή του JJ Burnell (μπασίστα των «Stranglers»). Έγιναν ευρύτερα γνωστοί με τη διασκευή τους στο τραγούδι του Γ. Ζαμπέτα “Ο Μαθητής” (Α’ πανευρωπαϊκό βραβείο low budget videoclip το 1994) και στη συνέχεια χάρη στο αντιπολεμικό τραγούδι τους “Sarajevo (Φώναξε)”.
Στο τέλος του 1995 κυκλοφόρησαν το δίσκο “ Νιψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν”, ενώ το1997 κυκλοφορεί το mini άλμπουμ “Ο Φόβος Έχει Όνομα”, που περιέχεται και η διασκευή της “Mπαταρίας” του Νικόλα Άσιμου. Τον Ιούνιο του 1998 κυκλοφορεί το άλμπουμ “Τραμπάλα Στις Ταράτσες Ετοιμόρροπων Σπιτιών” που περιέχει το “Εμένα Οι Φίλοι Μου” σε ποίηση της Κατερίνας Γώγου. Το Μάρτιο του 2000 κυκλοφορούν νέο δίσκο με τίτλο “Κόκκινο”. Μελοποιούν το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη ”Gala” και διασκευάζουν το “Βιετνάμ γιε γιε” του Διονύση Σαββόπουλου. Το 2002, στην περιοδεία τους περιλαμβάνουν και τη Γερμανία.
Στις 29 Ιουνίου 2005 γίνεται μεγάλη συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού για τα 25 χρόνια των Magic de Spell, ενώ μέσα στο 2005 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Ο Τελευταίος Επιζών». Το 2009 έρχεται νέος δίσκος με τίτλο «ΟΚ Πατέρα», που περιέχει τη διασκευή τους στον «Κυρ Παντελή» του Πάνου Τζαβέλλα καθώς και η τριπλή συλλογή «Τέρμα Το Διάλειμμα», που περιλαμβάνει πέντε δίσκους από την αγγλόφωνη και την ελληνόφωνη περίοδο του γκρουπ.
Το 2011 κυκλοφόρησε το επετειακό βινύλιο άλμπουμ «Nightmare 30th Anniversary Edition» από την «Geheimnis Records», ενώ το 2013 έρχεται η συμμετοχή στη διπλή συλλογή αντιφασιστικών τραγουδιών «Μια Απάντηση», με το τραγούδι «Το Καθεστώς Των Αριθμών»
Το 2014 κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο «Πρόγονε Πίθηκε Εσύ Τι Λες;» σε συνεργασία με το Γιάννη Παλαμίδα. Εκεί μελοποιούν το ποίημα «Στο Όνομα Εκείνων (κατηγορητήριο)» του αγωνιστή ποιητή από το Ελ Σαλβαδόρ Roque Dalton και διαμορφώνουν τη μουσική συλλογικότητα «21st Century Darkness».
Το Δεκέμβριο του 2015 επανεκδίδεται σε βινύλιο το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος «A Body In A Snare», ενώ αναμένεται η επανέκδοση του άλμπουμ «Kiss The Mirror» του 1984.
Στις 15/1/2016 οι «Magic de Spell & Γιάννης Παλαμίδας», σε συνεργασία με τη δημοσιογραφική – ακτιβιστική ομάδα infowar, ανεβάζουν στο «Κύτταρο», τη μουσική παρέμβαση – παράσταση «21st Century Darkness live».
Από τη δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, οι Magic de Spell δίνουν συναυλίες σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και στην Κύπρο, με πάνω από χίλιες ζωντανές εμφανίσεις στο ενεργητικό τους.
Magic de Spell line up:
Θοδωρής Βλαχάκης – drums,
Δημήτρης Μποτής – keyboards,
Γιώργος Αρχοντάκης – μπάσο,
Γιώργος Λαγγουρέτος – φωνή,
Βαγγέλης Θεοδωράκης – κιθάρες,
Δημήτρης pixel Δημητριάδης – φωνή

Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC3Ec4Qg5lY4Y5L_diMGUK5w
facebook: https://www.facebook.com/MagicDeSpell/

Στάθης Δρογώσης και Βαγγέλης Μαρκαντώνης

Ο Στάθης Δρογώσης και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης γυρνούν πίσω στα βασικά. Με ένα πιάνο, μια κιθάρα, δύο φωνές, πολλές φυσαρμόνικες και ένα αυτοκίνητο, γυρνούν την Ελλάδα και γδύνουν τα τραγούδια τους σε ακουστικές version που αναδεικνύουν τις ιστορίες και τα συναισθήματα που κρύβονται μέσα τους. «Μην το πεις πουθενά», «Συγχώρεσέ με», «Βιαστικό πουλί του Νότου» και πολλά ακόμα τραγούδια του Στάθη που δε χρειάζονται παραπάνω συστάσεις, παίρνουν την πιο λιτή και πιο δυναμική τους εκδοχή. «Άλεφ», «Ξένη Γη», «Ο Φεβρουάριος κι εσύ» έχουν τη θέση τους στο πρόγραμμα δίνοντας περισσότερη έμφαση στα κιθαριστικά ριφ του Βαγγέλη. Οι δύο τραγουδοποιοί πάνω στη σκηνή, σε μία διαρκώς ασταθή ισορροπία καταργούν τα σύνορα μεταξύ κοινού και πάλκου και γυρνούν πίσω στα βασικά: παίζουν μουσική.

Youtube Channel:
(Στάθης Δρογώσης) https://www.youtube.com/channel/UCrtpJz38yhYXF2Gq3HLCkWA
(Βαγγέλης Μαρκαντώνης) https://www.youtube.com/channel/UCk4TJe8QbFgU0N89ZFWAbSg

facebook:
Στάθης Δρογώσης – Stathis Drogosis
Vagelis Markantonis (Βαγγέλης Μαρκαντώνης) (Official)

Desert Monks

Οι Desert Monks σχηματίστηκαν στην Αθήνα στα τέλη του 2015, σε μια προσπάθεια συνδυασμού μιας σειράς μουσικών και αισθητικών πτυχών κάτω από μια γνώριμη, αλλά συγχρόνως ξεχωριστή, χροιά. Η μουσική τους εστιάζει στο Rock και τα υποείδη του, με τη διακριτική παρουσία στοιχείων που πηγάζουν από το ποικιλόμορφο καλλιτεχνικό και μουσικό υπόβαθρο του κάθε μέλους.
Αυτό το καλοκαίρι, ολοκληρώνουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους.
Desert Monks:
Ανδρέας Ντρούλιας: Κιθάρα, Φωνή
Θάνης Παρασκευόπουλος: Μπάσο, Φωνητικά
Βαγγέλης Μπουγιατιώτης: Κιθάρα
Κώστας Αμαργιανιτάκης: Τύμπανα
YoutubeChannel : https://www.youtube.com/c/DesertMonks
facebook: https://www.facebook.com/desertmonks/